Recept na narodeninovú tortu – sladké potešenie pre výnimočný deň 🎂🍓
Hľadáš recept na chutnú narodeninovú tortu, ktorá poteší oslávenca aj všetkých hostí? Máme pre teba jednoduchý a osvedčený recept na vanilkovo-ovocnú tortu so šľahačkou a mascarpone. Je ideálna na oslavu narodenín každého veku!
Ingrediencie na korpus 🧁
- 6 vajec
- 180 g kryštálového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
Plnka a ozdoba 🍓
- 500 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie (min. 33%)
- 3 PL práškového cukru
- čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
- čokoládové hobliny alebo posýpka podľa chuti
Postup 🍰
- Rúru si predhrej na 180 °C. Vajíčka vyšľahaj s kryštálovým aj vanilkovým cukrom do peny.
- Postupne primiešaj múku s práškom do pečiva. Cesto nalej do vymastenej a múkou vysypanej formy (ø 24 cm).
- Peč približne 30 – 35 minút. Skontroluj špajľou, či je korpus upečený. Nechaj vychladnúť a potom prerež na 2 – 3 pláty.
- Mascarpone vyšľahaj so smotanou a práškovým cukrom do hladkého krému.
- Krém natri medzi pláty korpusu, vlož ovocie a potri aj vrch a boky torty. Ozdob ovocím a posýpkou.
- Nechaj tortu odležať v chladničke aspoň 3 hodiny (ideálne cez noc).
Tipy a triky 👩🍳
- Pre čokoládovú verziu pridaj do cesta 2 PL kakaa.
- Ovocie môžeš nahradiť karamelom, orieškami alebo džemom.
- Namiesto klasickej tortovej formy použi obdĺžnikovú – bude sa ľahšie krájať.
Záver
Narodeninová torta je neodmysliteľnou súčasťou každej oslavy. Tento recept je jednoduchý, chutný a vďaka mascarpone a ovociu aj osviežujúci. Skús ho pripraviť a uvidíš, že si všetci pochutnajú!